WIE WE ZIJN EN WAAR WE VOOR STAAN


We zijn een Full Contact Karate club met reeds heel wat bestaansjaren op de teller en sinds 2019 gevestigd te Borsbeek. Onze club heeft een familiaal voorkomen, waar men door samen hard te trainen veel voldoening vindt.


Het is een gedisciplineerde sport waar RESPECT op de eerste plaats komt.


We trachten steeds de 4 hoofdonderdelen van onze gevechtskunst te verwerken in de traingen. Deze zijn;


STAMINA  - KIHON - KATA  - KUMITE

Fysiek - Techniek - Stijloefeningen - Gevecht 


Tijdens onze trainingen komen alle spiergroepen aan bod maar ook je innerlijke kracht wordt sterk gestimuleerd. Door de combinatie van kracht en lenigheid verbouwd men zijn eigen lichaam tot een gezond en stevig geheel.

Niet alleen het lichaam maar ook de geest wordt tijdens de les getraind. Het combineren van technieken met armen en benen zijn niet altijd even evident, dit vraagt concentratie en coördinatie. Het is door de bewegingen honderden of duizenden keren te doen dat je technieken automatisch zal gaan gebruiken. Deze aangeleerde technieken kunnen u dan beschermen bij onverwachte problemen, zoals bv. fysiek geweld waar je beter in staat zal zijn jezelf te verdedigen. Maar ook stress-situaties kunnen door uw opgebouwd karakter beter worden opgevangen. Al deze elementen zijn goed voor het zelfvertrouwen en zullen zorgen voor een groter veiligheidsgevoel.


Onze lessen kunnen zowel recreatief als competitief gevolgd worden. We brengen mensen samen en door samen hard te trainen, worden innige vriendschappen gesloten. Respect, spirit, samenhorigheid, samenwerking, doorzettingsvermogen maar ook plezier zijn onze basisprincipes. 


Vertrekkend vanuit onze basisprincipes werken we tijdens onze lessen aan ;


uithoudingsvermogen - doorzettingsvermogen - spieropbouw - lenigheid  - techniek - gevechtstechnieken - zelfverdediging 


Er staat geen leeftijd om te starten met Karate. Je bent nooit te oud om ermee te beginnen, beter nog je zal je al gauw afvragen waarom je zo lang gewacht hebt om ermee te starten.


Karate is voor iedereen die wil leren en grenzen wil verleggen. Beetje per beetje!

Je hoeft echt niet te wachten om te starten tot je fitter bent.

Hou je van afwisseling tijdens het sporten? Wil je sterker, fitter, gezonder en leniger worden ? Vind je het leuk om deel uit te maken van een toffe groep, die je positief steunt om uit je comfortzone te treden ?


Aarzel niet en probeer het gewoon!
.