KENJI MIDORI


Ontstaan Shinkyokushinkai

 

Na de dood van Sosai Oyama in april 1994, hebben een aantal van zijn leerlingen eigen organisaties opgericht met dezelfde naam. Daarom, na een algemene vergadering met de branche leiders, werd bijna unaniem beslist om de naam te wijzigen en zo de unieke identiteit te beschermen.

 

De naam van de organisatie werd veranderd in "World Karate Organization (WKO) - Shinkyokushinkai". Het woord "Shin" werd aan "Kyokushinkai" toegevoegd. "Shin" in het Japans heeft twee betekenissen: "waarheid" en "nieuwe".

Op deze manier kan de betekenis van het woord "Shinkyokushinkai" worden vertaald als "Ware Kyokushinkai" en "Nieuwe Kyokushinkai". "WKO-Shinkyokushinkai" bleef trouw aan de codes van Sosai Oyama  die tegen de professionalisering en commercialisering van de organisatie was.

 

Het kenteken van de organisatie werd het symbool "Kokoro" ( "Hart" in het Japans), betekent de eenheid van geest, vaardigheden en fysieke kracht.

 

Sinds 2001, is de voorzitter van deze Organisatie Kenji Midori. Wereldkampioen van het 5e wereldkampioenschap (1991), hij was de laatste kampioen van het Verenigde Kyokushin.

 

Vandaag de dag, is " WKO - Shinkyokushin " de grootste organisatie ter wereld in full-contact karate.

Het wordt dagelijks populairder over de hele wereld.

" WKO - Shinkyokushinkai " werkt nauw samen met het Japans Olympisch Comité voor de toelating en goedkeuring van Karate als Olympische sport.